Újra működik a magyarokat is listázó Mirotvorec ukrán honlap

Rövid szünet után kedden este ismét hozzáférhetővé vált a nyilvánosság számára a Mirotvorec (Béketeremtő) ukrán nacionalista szervezet honlapja, amelyen olyan emberekről közölnek személyes információkat, akiket a szervezet „Ukrajna ellenségeinek” tekint.

A honlap üzemeltetői aznap jelentették be, hogy leállítják szervereiket, anélkül, hogy magyarázatot adtak volna az intézkedésre. Az UNIAN ukrán hírügynökség hozzáfűzte, hogy a szerverek leállítása után már nem lesz elérhető a Mirotvorec oknyomozó írásait tartalmazó oldal és a személyes adatokat tartalmazó Csisztiliscse (Tisztítótűz) elnevezésű adatbázis sem. A TASZSZ orosz hírügynökség kedd esti jelentése szerint azonban a honlap ismét hozzáférhetővé vált a nagyközönség számára, és az oldalon elhelyeztek a következő feliratot:

A rendszer tervszerű megújítása.„

A Mirotvorec eredetileg azoknak a személyeknek az adatait tette közzé, akik közvetlenül szerepet játszottak a Krím félsziget Oroszország által végrehajtott elcsatolásában, továbbá akik fegyveresen részt vesznek a Donyec-medencei konfliktusban az ukrán hadsereggel szemben, vagy együttműködnek a szakadár fegyveres erőkkel.

Tavaly ősszel a szervezet már a magyar állampolgársággal rendelkező kárpátaljai magyarok nevét és címét is elkezdte feltölteni nyilvános adatbázisába. Később bekerült az adatbázisba Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter neve is, aki a honlap szerkesztőinek valótlan állításai szerint „támadást intézett Ukrajna szuverenitása és területi épsége ellen”, beavatkozott az ország belügyeibe, szította és támogatta a szakadár törekvéseket Ukrajnában.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<