Felmondással fenyegetőzik az ukrán igazságügyi miniszter

Azzal fenyegetőzik Denisz Maljuszka, hogy ha nem emelik fel a fizetését, más munka után néz, írja a censor.net.ua.

A tárcavezető egy interjúban mondta el, hogy elégedetlen a 17 000 hrivnyás fizetésével. Igaz hivatalba lépése óta ezt a bért a különféle plusz juttatásokkal már felsrófolták 29 ezerre. Maljuszka azonban ezt is kevesli.

A leendő helyettesének ennél is kevesebb volna a havi fizetése. Ennyiért, mondja a miniszter, aligha lehet becsületes munkatársat találni. Ahhoz, hogy valóban motivált legyen a tárcavezető és helyettese legalább 80 ezer hrivnyát kellene kapnia. Ha ez nem lesz meg és nem fog tudni kijönni a mostani fizetéséből, akkor veszi a kalapját és más munka után fog nézni. Igaz, állítja a miniszter, hogy a megállapodás szerint a kormánytagok bérét kiegészítésekkel 29 ezer hrivnyára emelték, de ennyiből sem tudja eltartani négy gyermekét.

A béremelés a miniszter nemzetközi megítélése szempontjából is fontos, állítja Maljuszka. Külföldi kollégái folyton a jövedelme felől érdeklődnek, és nem hiszik, hogy egy miniszter meg tud élni abból a kicsinyke fizetésből. Nyomban azt feltételezik, hogy más forrásokra támaszkodik, vagyis korrupcióval, megvesztegethetőséggel gyanúsítják.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!