Honcsaruk megmagyarázta a megmagyarázhatatlant

A hrivnya az elmúlt hetekben több mint egy éves csúcsára erősödött az euróval és a dollárral szemben, ám a fogyasztói árakon ez egyáltalán nem mutatkozik meg.

Alekszej Honcsaruk miniszterelnök szerdai sajtótájékoztatóján megpróbálta megmagyarázni, miért nem esnek az árak a hrivnya erősödésével párhuzamosan. Azzal kezdte, hogy a hrivnya erősödése jó a lakosság számára, mivel ezzel nagyobb jövedelemhez jutnak az emberek, és növekszik a pénz vásárló értéke. Ugyanakkor szerinte, óriási problémát jelent az, hogy az árfolyamcsökkenéssel, az árak nem esnek olyan gyors mértékben. Kiemelte, hogy a monopóliumellenes bizottság feladata lenne ennek a kivizsgálása.

„Most mindent megteszünk annak érdekében, hogy növeljük a piaci versenyt, és ennek eredményeként az árak gyorsabban csökkenjenek. Nem minden intézkedésünk mutatkozik meg azonnal. A hrivnya erősödése vagy gyengülése, nem azonnal, hanem fokozatosan mutatkozik meg az árakon.” – fogalmazott Honcsaruk és hozzátette, hogy ez egy hosszú folyamat.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!