Megreformálják az ukrán büntetés végrehajtást

Vitalij Vaszilik, helyettes igazságügy miniszter beszámolója szerint jelentős változtatásokat fognak végrehajtani a büntetés végrehajtási rendszerben, tájékoztat a zoryanyy.tv.

Az igazságügy tárcánál már készül az a törvénytervezet, amely megszüntetné az életfogytiglan tartó szabadságvesztést, és 20 évben maximálná a legsúlyosabb kiszabható börtönbüntetést. A másik fontos dolog a börtönőrök létszámának leépítése volna. Vaszilik szerint a jelenlegi büntetés végrehajtási rendszer nem hatékony, nem látja el fő funkcióját, vagyis az elítéltek jó útra terelését. Az előző hatalmaktól örökölt szisztéma semmi pluszt nem hozott a társadalom számára, csak a rabkultúra hatásait: drogozás, korrupció „élvezhetjük”.

A reform célja, hogy lényegesen csökkentsék a börtönök, fegyházak és az azokban dolgozó személyzet számát.

Ugyanis az elképzelés szerint a bűnözők jelentős hányadát nem zárnák rács mögé. A börtönökből szabadulók 99 százaléka ugyanis újra bűnözéssel kezd foglalkozni. Tehát az átnevelésük teljes kudarc. A társadalomra kevésbé veszélyes bűnözőket, megtévedt embereket a jövőben nem szigetelnék el a társadalomtól.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!