Egyszerűbb lesz a gépjárművek vámkezelése

Mint arról Makszim Nefjodov, az Ukrán Állami Vámszolgálat vezetője informálta a médiát, hamarosan egyszerűbbé válik a külföldről behozott gépjárművek vámkezelése, közölte a mashyna.com.ua.

Az ukrán fővámos szerint már a jövő év folyamán sor kerül a behozott gépjárművek vámkezeléséhez szükséges iratok sajátkezű kitöltésére és a külföldi partnerekkel való áregyeztetésre. A határátkelők gépkocsi sorainak mérséklését célzó újítások azonban elképzelhetetlenek az átkelők korszerűsítése nélkül. Ezért már 2020-ban meg kell történnie a 12 legfontosabb határátkelő rekonstrukciójának. Az ezt követő két évben még további 2-2 átkelőt fognak teljesen felújítani. Az elképzelés szerint már a jövő év márciusában megkezdik az európai és az észak-amerikai partnerekkel való együttműködést az ott vásárolt gépkocsik értékazonosítása terén. Ez azonban azzal jár majd, hogy a járműveket behozók nem tudják majd csalással mérsékelni a fizetendő vámtarifát.

A portál emlékeztet rá, hogy az év végén lejár a külföldi rendszámú gépkocsik tulajdonosai számára a bírságolás elkerülésére nyújtott haladék.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<