Zelenszkij nem falazná el a szakadár régiót

Az ukrán elnök elmagyarázta, mit értett azon a kijelentésén, hogy fallal választaná el Ukrajnától a szakadárok által bitorolt területet, írja a hvylya.net.

zelensz

Volodimir Zelenszkij közölte nagyon nem szeretné, ha ehhez a legvégső megoldáshoz kellene fordulnia a háborús konfliktus megoldásában. Erről az elnöki hivatal sajtószolgálata tájékoztatta a médiát. Zelenszkij korábban tett inkább csak tréfának szánt megjegyzését sokan komolyan vették, holott ez nem egy B terv.

Az elnök elmondta, hogy a biztonsági és védelmi tanács ülésén a szakadárok által megszállt területek visszacsatolására 5 tervet dolgoztak ki. Kiemelte, hogy az anyaország és a megszállt vidék között egy élő fal képződött, amely az ott élők mentalitás és az identitás tudatbeli különbözőségéből fakad. Tehát nem kell új, mesterséges falakat építeni, hanem ezt az új képződményt kellene lebontani, ami a legnehezebb feladat lehet. Viszont a konfliktus elsimításának mielőbb meg kell történnie, mert Ukrajna nagyon nem szeretné, ha még sokáig fennállna a háborús állapot. Nem akarjuk, közölte Zelenszkij, hogy újabb öt éven át gyilkolásszák egymást Ukrajna polgárai.

Valódi falat pedig azért nem szabad építeni, mert azzal végkép elszakadna Ukrajnától a most még megszállt terület, és a Donbász egy idegen országgá válna.

>>>Ossza meg ismerőseivel ezt a hírt

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<