Zelenszkij: Putyin nem egy egyszerű ember

Az ukrán államfő megerősítette hogy kezet fogott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Párizsban a normandiai négyek csúcstalálkozóján – erről az 1+1 ukrán tévécsatorna csütörtök esti politikai talkshow-jában beszélt Volodimir Zelenszkij. Az elnök megjegyezte, a találkozón érezte Emmanuel Macron francia elnök és Angela Merkel német kancellár erőteljes támogatását.

„Őszintén szólva, mi (Putyinnal – a szerk.) nyolc órán keresztül egymás szemébe néztünk. A találkozón érződött, hogy a francia és a német vezető támogatja az elképzeléseinket, amiért nagyon hálásak vagyunk nekik. Ami az orosz elnököt illeti, megértettem: Putyin nagyon nehéz, összetett ember”

– fogalmazott Zelenszkij. Az ukrán elnök ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy megkezdődött a párbeszéd Oroszországgal.

„Elindult egy diskurzus, biztos vagyok benne, hogy meg tudunk majd állapodni. Ez nem lesz hamar, de meg fog történni. Erősek a pozícióink”

– mondta az ukrán államfő.

Megerősítette azt is, hogy a csúcstalálkozó alatt kezet rázott orosz kollégájával. Kiemelte, e nélkül nem lehet párbeszédet folytatni. Értékelve a csúcstalálkozót, kifejtette, hogy több kérdésben is pozitív döntés született, hozzátette, hogy ezen döntések eredménye még az idén látható lesz.

Emlékeztető: Erről állapodtak meg Párizsban a normandiai négyek

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!