Újabb rakétatesztet hajtott végre Észak-Korea

Újabb „fontos tesztet” hajott végre Észak-Korea az ország északi részén fekvő Szohe műholdfellövő teleplén.

Újabb „fontos tesztet” hajott végre Észak-Korea az ország északi részén fekvő Szohe műholdfellövő teleplén, írja a Bloomberg a Koreai Központi Hírügynökségre (KCNA) hivatkozva.

„Nagy jelentőségű tesztet végeztünk december 13-án, 22 óra 41 és 22 óra 48 perc között a Szohe rakétakísérleti telepünkön” – közölték és hozzátették a párt üdvözölte a kísérletet.

Az AP hírügynökség szerint a szombati bejelentés arra utal, hogy Phenjan valamilyen provokációt készít elő az Egyesült Államokkal szemben, ha nem folytatja vele a tárgyalásokat, és Washington nem enged követeléseiből. A tárgyalások amiatt szakadtak félbe, hogy a Trump-kormány elutasította Észak-Koreának azt a követelését, miszerint oldja fel az ellene érvényben tartott büntetőintézkedéseinek nagy részét Phenjan nukleáris csapásmérő képességének részleges feladásáért cserébe.

Legutóbb alig egy hete, december 8-án számolt be az állami hírügynökség arról, hogy „nagyon jelentős” kísérletet hajtottak végre. A tesztetelést egy olyan időpontra időzítették, amikor lejáróban volt az Észak-Korea által a rakétakísérletek felfüggesztésére megszabott egyéves határidő.

Phenjan korábban felszólította az Egyesült Államokat, hogy változtasson politikáján, amellyel egyoldalú nukleáris leszerelést követel Észak-Koreától. Kim Dzsongun észak-koreai diktátor arra figyelmeztette Donald Trump amerikai elnököt, hogy Észak-Korea jövőre sajátosan új útra léphet.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!