Nyilvánosságra hoztak egy videót, amely szerint rakétával lőtték le az ukrán utasszállítót Irán felett

Megjelent egy videó az interneten, amelyen állítólag a szerda hajnalban lezuhant ukrán utasszállító látható, amikor rakétatalálat éri – közölte a korrespondent.net

A felvételt egy nyilvános Telegram csatornán hozták nyilvánosságra. A videót feltöltő felhasználó azt írta a bejegyzésébe, hogy a felvétel hitelességét még nem erősítették meg, így nem biztos, hogy az ukrán utasszállító lelövése látható a felvételen.

A videó forrását nem nevezi meg a felhasználó, mindössze annyit közölt, hogy felvette a kapcsolatot azzal, akitől érkezett a felvételt. Abban bízik, hogy a videónak hosszabb verziója is van, vagy olyan adatokkal szolgálhat a meg nem nevezett forrás, amely kétséget kizáróan alátámasztja a felvétel hitelességét.

A CBS értesülései szerint amerikai tisztviselők meggyőződése, hogy az Ukrainian International Airlines Boeing 737-800-as repülőgépét egy rakéta találta el. A csatorna amerikai hírszerzési forrásokra hivatkozva számolt be arról, hogy műholdfelvételen volt látható a két rakétakilövés fénye, melyet a robbanás követett. A Newsweek pedig egy Pentagonban dolgozó, illetve egy amerikai hírszerző forrásra, illetve iraki hírszerzők beszámolóira ír arról, hogy a feltételezések szerint egy orosz gyártmányú Tor rakéta okozta a repülőgép vesztét.


Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<