Megreformálják az ukrán szakszervezeteket

Mint arról az unn.com.ua beszámol, Ukrajnában meg kívánják reformálni, a kor követelményeihez igazítani a szakszervezeti mozgalmat.

Az elképzelésekről Halina Tretyakova, a parlament szociális kérdésekkel és a veteránok jogvédelmével foglalkozó állandó bizottságának elnöke informálta a médiát. Állítása szerint továbbra is szükség van a szakszervezetekre, ám nem az olyanokra, mint amilyenek a szovjet érából maradtak, hanem a modern európaiakhoz hasonlókra.

A szakszervezeti mozgalmat teljesen új alapokra kell helyezni, hogy az érdekvédelem és a polgári társadalom számára egyaránt tisztességes játékszabályok lépjenek hatályba. Mindenek előtt rendet kell teremteni, majd gyakorlatilag nulláról indulva felépíteni a megreformált szakszervezeti mozgalmat. Tretyakova kifejtette, hogy e téren számos olyan elképzelésük van, amelyek révén az ukrajnai szakszervezetek Európa leghaladóbb és legkorszerűbb eszméken alapuló érdekvédelmi szerveivé válhatnak.

Valóban emberközpontú és a saját hivatalnokaik zsebeit szem előtt tartó szervvé épül át, a dolgozók érdekvédelmét láthatnák el, átlátható, minden egyes befizetett kopijkáért elszámoló, a vezetőik anyagi helyzetét nyilvánosság elé táró és politikától mentes, a kommunista érától alapjaiban különböző, teljesen új arculatú szervezet lesz.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!