Az ukrán külügy elutasítja Izrael vádjait

Ukrajna Külügyminisztériuma visszautasítja Izrael vádjait, amelyek szerint Ukrajnába elterjedt az antiszemitizmus, közli a gordonua.com.

A külügyi tárca január 14-én közzétett hivatalos tiltakozó jegyzékében kifejti, hogy Kijev határozottan elítéli az antiszemitizmus és a kisebbségek elleni megnyilvánulás bármilyen formáját. Az államhatalmi szervek pedig harcolnak az efféle jelenségek ellen. Ukrajna állami politikájának fontos irányvonala marad a továbbiakban is a történelmi emlékezet megőrzése az ukrajnai holokausztról, azokról, akik az ország függetlenségéért harcoltak, s akiknek emlékét befeketítette a szovjet propaganda gépezet.

Az ukrán külügy arra az izraeli véleményre reagált, amely szerint Ukrajnában újabban nemzeti hősként ünneplik a zsidóellenes ideológiát hirdető, a kisebbséggel szembeni népirtásban és pogromokban bűnös személyiségeket.

A portál megjegyzi, hogy Izrael és Lengyelország ez év január 2-án tiltakozásának adott hangot azért, hogy az év első napján Ukrajnában nemzeti hősként ünnepelték Sztepan Banderát és a fasisztákkal kollaboráló ukrán nacionalistákat.


Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<