Hiába tagadja a kormány, a 340 forintos euró betesz a magyar családoknak

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki kormányinfón ismételten úgy tett, mintha az Orbán-kormánynak semmi dolga nem lenne azzal, hogy történelmi (értsd: Gyurcsányi mértékkel számolva is!) mélységbe zuhant a magyar fizetőeszköz az euróhoz képest. A miniszter előbb azzal hárított, hogy az árfolyamkérdésekben a Magyar Nemzeti Bank az illetékes, és a kormányzat nem avatkozik be.

Utána már egyenesen kijelentette azt is, hogy

már nem érinti közvetlenül a gyenge forint a magyar családokat, mert kevesebb a devizahiteles.

Most azt hagyjuk is, hogy mit jelent hazánkban még mindig “devizahitelesnek” lenni, de az import termékekkel elárasztott magyar piacon a gyengülő forint konkrét veszteséget jelent a magyar családok számára. Az árfolyam gyengüléséből egyedül az euróban elszámoló hazánkban gyártó multik tudnak profitálni.

Többek között erről is beszél Demeter Márta legújabb videójában, amikor úgy fogalmaz, hogy a multik adóparadicsomává vált hazánk.

A jobbikos Z. Kárpát Dániel ma szintén arról beszélt, hogy “tudatos forintgyengítés” zajlik a kormányzat részéről.

“Ennél öneladóbb, ennél szervilisebb, ennél nemzetietlenebb gazdaságpolitikát ritkán látott Magyarország az elmúlt harminc évben”

– fogalmazott a politikus.

A Jobbik szakpolitikusa szintén a multik hazai beruházásainak biztosítását látja a háttérben.

Azzal, hogy engedi a kormány a gyenge árfolyamot, évente forint-százmilliárdokat vesz ki a magyar családok így tudja biztosítani, hogy a multinacionális cégek beruházzanak Magyarországon, holott arra volna szükség, hogy a hazai kis- és középvállalkozásokat támogassák – vélekedett Z. Kárpát Dániel.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!