Putyin bizalmasával találkozhatott Zelenszkij Ománban?!

Nem csillapodnak a kedélyek Volodimir Zelenszkij januári ománi látogatása körül.

Az Ománi Szultanátusba egyik szállodájában január elején látták az ukrán elnököt, aki a Kárpátokban töltött újévi ünnepek után repült oda. Amikor ez kiderült, az Elnöki Iroda akkor azt közölte, nem hivatalos látogatásra érkezett, ennek ellenére két találkozója is volt magas beosztású tisztviselőkkel: az ománi külügyminiszterrel és az ománi tartalékalap megbízott vezetőjével, amelyekre Andrij Jermak, a nemrégiben kinevezett Elnöki Iroda vezetője is elkísérte.

Kicsivel később Olekszij Honcsarenko, az Európai Szolidaritás párt képviselője nyilvánosságra hozta, hogy az elnök ománi védelmére 75 ezer hrivnyát költöttek az állami költségvetésből. Mire az a válasz érkezett, hogy az elnök az utazását teljességgel saját költségéből állta, amit jövedelembevallásában is fel fog tüntetni.

Egyesekben felmerült, miért tartották titokban Zelenszkij ománi látogatását, ha egyszer hivatalos tárgyalásokat folytatott ott. Azzal is meggyanúsították, hogy esetleg titokban találkozott Vlagyimir Putyin megbízottjával, az egyik oknyomozó műsor ugyanis kiderítette, hogy

azzal a géppel, amelyikkel az ukrán elnök hazarepült, előtte Mikola Ptrusev érkezett Omanba.

Patrusev 2008 óta az oroszországi belbiztonsági szolgálat vezetője. Ám a találkozó tényét ugyancsak cáfolta az Elnöki Iroda.

Forrás:
tsn/KÁRPÁTHÍR

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!