Honcsaruk elmagyarázta, miért kerül többe az olcsóbb gáz

Az ukrán miniszterelnök Szavik Suszter Szvoboda szlova (Szólásszabadság) tekevíziós vitaműsorában magyarázta el, miért kénytelen a korábbiaknál többet fizetni a gázért az ukránok többsége, írja a hvylya.net.

Olekszij Goncsaruk a műsorvezető megjegyzéseire reagált. Szavik Suszter közölte, hogy az ukrán fogyasztók 61 százaléka kézhez kapta a gázszámlát, a 39 százaléka azonban nem kapott fizetési csekket. A csekket kapottak 38 százaléka semmilyen változást nem észlelt a fizetendő összegben, 58 százalékuk felháborodva jelezte, hogy lényegesen többet kénytelen fizetni a januári gázszámla szerint, mint korábban. Mindössze 4 százalék állította, hogy valamivel kevesebbet kellett fizetnie, mint előzőleg.

A miniszterelnök magyarázata szerint múlt év decemberében sikerült az ukrán fogyasztók jelentős része számára mérsékelni a vezetékes gáz árát. Állítása szerint igazat mond, a statisztika is őt igazolja. Ugyanakkor elismerte, hogy a januári gázszámlákban jelentősen nagyobb összeg szerepel. Ennek elsősorban a gáz árában keresendő az oka. Ám mint hozzátette, reménye szerint februárban ismét kevesebbet kell majd fizetni, ami a gáz árának ingadozásával magyarázható.

Forrás:
hvylya/KárpátHír