Szörnyű körülmények közé érkeztek a Vuhanból kimenekített ukránok

Az új típusú koronavírus okozta járvány miatt a kínai Vuhanból kimenekített kárpátaljai születésű modell kisvideón mutatta meg, milyen lehangoló körülmények uralkodnak abban a szanatóriumban, hol elhelyezték őket.

A mukachevo.net információ szerint az evakuáltak között van Olekszandra Volkova nagyszőlősi születésű modell. A hírportál közölte, hogy a fiatal lány először közösségi oldalán számolt be arról, hogy ő is ott van az egyik buszon, amellyel a reptérről a szanatóriumba szállította az ukránokat. Később egy videót is posztolt Instagram-oldalán arról, milyen körülmények fogadták őt a szanatóriumban.

A rövid kisfilmben arról beszél, hogy a zuhanyrózsa ráz, az ajtót pedig kulccsal nem zárható. A modell kalandos utazásának pillanatait is megörökítette.

Az ukránokat a kínai koronavírus-járvány gócpontjából hazaszállító gép csütörtökön landolt a harkivi nemzetközi repülőtéren. Innen az evakuáltakat buszokkal szállították a kelet-ukrajnai Poltava megye egyik településén lévő szanatóriumba, ahol két hétig karanténban tartják őket.

Novi Szanzsirban a helyi lakosok utcára vonultak, utakat torlaszoltak el, így próbálták megakadályozni, hogy településük szanatóriumába helyezzék el a Kínából hazahozott ukránokat.

Tiltakoznak az ukrán településen, ahol a Kínából evakuáltakat elhelyezték /videó/

Heves tiltakozás fogadta csütörtökön a kelet-ukrajnai Poltava megye egyik településén, hogy a kínai koronavírus-járvány gócpontjából, Vuhanból evakuált 45 ukrán és 27 külföldi állampolgárt a település szanatóriumába szállították – számoltak be ukrán híradások. A poltavai Novi Szanzsariban helyi lakosok utcára vonultak, utakat torlaszoltak el és gumiabroncsokat égettek tiltakozásul, amiért az ő településük szanatóriumában helyezték el az evakuáltakat.