Koronavírus gyanújával került kórházba egy beteg Kárpátalján

Arról ír saját forrásaira hivatkozva a mukachevo.net, hogy a beteg néhány napja Magyarországon találkozott egy kínai állampolgárral.

A hírportál információ szerint hétfőn a kora esti órákban magas lázzal szállítottak Ungvárra a megyei infektológiai kórházba egy beregdédai lakost a Beregszászi járásból.

A beteg először Beregszászban fordult orvoshoz, miután elmondta, hogy 21 nappal korábban egy kínai állampolgárral találkozott Nyíregyházán összehívták a helyi járványügyi bizottságot. Az a döntés született, hogy a beteget a szükséges óvintézkedés mellett a megyei infektológiai kórházba szállítják. Az érintettet egy külön erre a célra kialakított kórteremben helyezték el, úgy tudni, hogy koronavírus-fertőzés gyanújával vizsgálják.

Keddre egyébként összehívták a kárpátaljai megyei járványügyi bizottságot, az apropót az szolgáltatja, hogy már Olaszországban is szedi áldozatait a koronavírus.

Nincs koronavírusa a beregdédai házaspárnak

Semmilyen jel nem utal koronavírusra annál a beregdédai férfinél és feleségénél, akiket beszállítottak a Megyei Infektológiai Kórházba – értesült a KISZó. Ezt Mihajlo Poljak, a kórház főorvosa mondta el a Kárpáti Igaz Szónak. A férfinek légcsőhurutja, nejének 37,3 fok láza volt hétfőn este, náthásak. Kenetmintáikat a megyei laboratóriumban ellenőrzik.

Forrás:

mukachevo/KÁRPÁTHÍR, Fotó: illusztráció