Mérik az Olaszországból érkező testhőmérsékletét az ukrajnai reptereken

Mérik az új koronavírus olaszországi terjedése miatt az onnan közvetlenül érkező utasok testhőmérsékletét a kijevi Boriszpili és Zsuljani nemzetközi repülőtéren, jelentette be hétfőn este Szerhij Dejneko, az ukrán határőrszolgálat parancsnoka.

„Azt a döntés született, hogy hétfő 20 órától (kelet-európai idő) minden közvetlenül Olaszországból érkező utas testhőmérséklet mérésen esik át, annak érdekében, hogy megőrizzék Ukrajna vírusmentességét. Kiemelendő, hogy kizárólag a Boriszpili és a Zsuljani repülőteret érinti a kényszerintézkedés, ugyanis Ukrajnában kizárólag a már említett repterek fogadnak közvetlen járatokat Olaszországból. Más légikikötőket ne érint a szigorítás” – közölte Szerhij Dejneko.

Korábban azt jelentette a határőrség, hogy kiemelten figyelik az Olaszországból érkezetteket.
Eddig több mint 220 ember fertőződhetett meg, közülük hatan haltak meg.

A csapi határon mérik az utazók lázát

Február 25-én reggeltől kötelező lázmérésen kell átesniük azoknak az utazóknak, akik Olaszországból igyekeznek hazafelé a csapi Tisza közúti átkelőn, tájékoztatott az Ukrán Állami Határőrszolgálat sajtócentruma. A koronavírus olaszországi terjedése miatt bevezetett intézkedést személyesen Szerhij Dejneko országos határőr-főparancsnok jelentette be sajtótájékoztatón.

Forrás:

Korrespondent/KárpátHír