Nincs koronavírusa a beregdédai házaspárnak

Semmilyen jel nem utal koronavírusra annál a beregdédai férfinél és feleségénél, akiket beszállítottak a Megyei Infektológiai Kórházba – értesült a KISZó.

Ezt Mihajlo Poljak, a kórház főorvosa mondta el a Kárpáti Igaz Szónak. A férfinek légcsőhurutja, nejének 37,3 fok láza volt hétfőn este, náthásak. Kenetmintáikat a megyei laboratóriumban ellenőrzik. Amint meggyógyulnak, napokon belül hazaengedik őket.

A főorvos elmondása szerint a házaspárt elővigyázatosságból küldték az ungvári szakintézménybe a beregszászi orvosok, miután kiderült, hogy a férfi egy kínai kereskedőre dolgozik Magyarországon, aki egy hónapja tért vissza a kínai Hubei tartományból. Mivel a vírus lappangási ideje 14 nap, s a beregdédai illető csak most kezdett el gyengélkedni, egyébként sem betegedhetett meg a kínaitól, ugyanis több mint egy hónapja találkoztak.

Mihajlo Poljak hozzátette, a megye egyelőre nem kapott a Kijevnek a WHO által hétfőn átadott koronavírus gyorstesztekből. Amennyiben koronavírus gyanús személyeket észlelnének, azok mintáit fel kellene küldeni a fővárosba.
Közben kedden összeült a megyei állami közigazgatás járványügyi bizottsága. Ezen az illetékes egészségügyi szolgálatok, a határőrség egyeztették és összehangolták a koronavírus fertőzés megelőzése érdekében foganatosított intézkedéseket. Öt gyors reagálású sürgősségi egészségügyi csapatot hoztak létre, szükség esetén a Megyei Infektológiai Kórházban fogadják a koronavírus betegeket, ahol külön erre a célra létrehozott elkülönítőt alakítanak ki.
Forrás:

Forrás:

kiszó, Fotó: illusztráció