Zelenszkij meneszteni készül a kormányfőt

Mint arról az nv.ua beszámol, Olekszij Honcsaruk, ukrán miniszterelnök kérdőre vonta az államfőt a várható menesztéséről szóló pletykákról.

A február 26-án lezajlott találkozón a kormányfő Volodimir Zelenszkijnek szegezte a kérdést, hogy igazak-e az elbocsátásáról szóló pletykák. Az elnök erre azt válaszolta, hogy minden az előre megbeszélt forgatókönyv szerint történik. Ezzel szemben a Nép szolgája soraiból származó hír szerint az elnök a kormány felfrissítésére készül, amely várhatóan két héten belül meg fog történni. Az elnöki hivatalban már arról beszélnek, hogy Honcsaruk csak helyettes kormányfő lesz, a

miniszterelnöki széket pedig már felajánlotta az államfő Szerhij Tihipkónak, aki korábban a miniszterelnök helyetteseként, szociálpolitikai miniszterként is tevékenykedett, és a Régiók Pártja helyettes vezére is volt.

A portál értesülése szerint nemcsak Tihibko pályázik a miniszterelnöki székre. Honcsaruk a médiának elmondta, az elnök nem közölte vele, hogy meneszteni készül. Ugyanakkor találkozott Tihipkóval, aki elismerte, hogy megbeszélést folytatott Zelenszkijjel.

Forrás:

KárpátHír/NV