Játékpénzt adott ki egy beregszászi ATM – Reagált a PrivatBank

Számos kárpátaljai hírportál közzétette Szvitlana Kozljuk sztoriját, aki arról panaszkodott közösségi oldalán, hogy a város egyik forgalmas részén készpénzt vett ki a PrivatBankos automatából, a bankjegyek között pedig volt egy, feltehetően játékhoz vagy szuvenírnek gyártott 500 hrivnyás.

A nő arra, hivatkozva, hogy csak napokkal később vette észre, hogy hamis bankjegyet adott ki neki az automata nem fordult panasszal a pénzintézethez. A mukachevo.net viszont a Facebook-on keresztül megkereste a PrivatBankot. Néhány nap után érkezett válasz a megkeresésre, a közleményben kifejtették, hogy

olyan szigorú, többlépcsős ellenőrzésen esnek át a címletek, hogy nem fordulhat elő ilyen eset.

Ezzel kétségbe vonták a nő sztoriját.

„A beérkező bankókat minden esetben ellenőrzi a bank. Abban az esetben, ha az ügyfél valamilyen problémába, nehézségbe ütközött pénzfelvételkor, azt javasoljuk, hogy keresse fel az ügyfélszolgálatot a honlapunkon feltüntetett módon” – olvasható a közleményben.

A pénzintézet közösségi oldalán közzétett közleményben leírják, hogy a címletek háromlépcsős ellenőrzésen esnek át, mire az automatákba kerülnének. Először, amikor a bankfiók pénztárában befizetéskor elveszi a bank alkalmazottja, másodszor, amikor a trezorba kerülnek a bankjegyek, harmadszor, amikor feltöltik velük az automatákat. Ezzel azt sugallja a PrivatBank, hogy hamis- vagy játékpénz nem kerülhetett az ATM-be.

Forrás:

Mukachevo/KárpátHír