Ukrán nemleges válasz az orosz békítő javaslatra

Az ukrán külügy válaszolt arra az orosz indítványra, hogy a koronavírus kiváltotta helyzetben az egymásra utaltság jegyében Ukrajna ideiglenes jelleggel oldja fel az Oroszország elleni barátságtalan szankciókat, írja a hvylya.net.

Konsztantin Koszacsev a Föderatív Tanács nemzetközi kapcsolatok bizottsága elnöke a kialakult válságos helyzetben mindenki, így Ukrajna is jobban járna, ha feloldanák az Oroszország elleni szankciókat. Azok ugyanis eddig sem hoztak hasznot egyik fél számára sem, a válság közepette pedig csak növelik a kölcsönös veszteségeket. Az ukrán külügyben azonban közölték, hogy a szankciók feloldásának kulcsa Oroszország kezében van, és csak annyit kell tennie, hogy felszabadítja a Krímet és távozik a Donbászról.

Hozzátették, hogy a gazdasági szankciók az agresszor ellen irányuló nemzetközi fegyver. A világnak valóban össze kell fognia a koronavírus ellen, ám ez nem szolgáltathat indokot arra, hogy meg nem történtté tegyék az Ukrajna elleni orosz agressziót, áll az ukrán külügy elutasító válaszában.

Forrás:

hvylya/KÁRPÁTHÍR