Koronavírus: Nagydobronyban napi háromszor szólal meg a harang

A Nagydobronyi Polgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint a településen változó a közhangulat, mivel rengeteg az új információ és nem mindig lehet kiszürni belőlük a teljes igazságot. A lényeget viszont mindenki felfogta, mégpedig, hogy be kell tartani a karantén előírásait. A hivatalban egész napos ügyelet van, ahol a legsürgősebb esetekben dokumentumkiadásra is van lehetőség, de egyébként meghatározatlan időre felfüggesztették az ügyfélfogadást – irja a KISZó.

Nagydobronyban is észlelhető a felvásárlási láz, de ez nem tömeges jelenség. Az élelmiszer- és tisztítószerboltok továbbra is nyitva maradhatnak, ha betartják az egészségügyi előírásokat.

A Nagydobronyi Családorvosi Rendelő felhívásban fordult a lakosokhoz, mi szerint, ha olyan országból érkezett valaki haza, ahol már megjelent a vírus, vagy érintkezett fertőzöttel külföldi tartózkodása idején, hazaérkezése után értesítenie kell a családorvosát és önkéntes karanténba szükséges vonulni.

Ami a község vallási életét illeti, szintén változások történtek. Erről a Nagydobronyi Református Egyházközség hivatalos Facebook-oldaláról kaphatunk részletes és hiteles információt. E szerint meghatározatlan időre szünetelnek az istentiszteletek, a ceremóniák és temetkezés esetén is csak a legszűkebb családi kör vehet részt a szertartáson.

A kritikus helyzet befejeztéig naponta háromszor kondul meg a harang és szól tíz percen át elcsendesülésre, imára buzdítva a híveket.

Egyéb intézmények közül kiemelendő a postahivatal, ahová korlátozott létszámban (max. 3 fő) és a személyes higiéné szabályait betartva léphetnek be az ügyfelek.

Forrás:

kiszó