Romanyenko: Szemünk láttára dől össze a rendszer

Az ismert ukrán politológus és gazdasági szakelemző élesen bírálta az ukrán államfőt és csapatát a koronavírus okozta káosz elhibázott kezelése miatt, közölte a hvylya.net.

Az történik ma Ukrajnában, amit jó előre megjósolt, állítja a politológus. Vagyis Ukrajnában sem az államvezetés, sem a polgárok nincsenek felkészülve az új realitásokra.

A helyzet első összegzése Romanyenkót igazolja, aki már a válságot megelőzően állította, hogy a gyors és hatékony eredmény érdekében háborús állapotokhoz hasonlóan kell kezelni a koronavírus okozta helyzetet. Akkor őt azzal hurrogták le, hogy pánikot akar kelteni. Elismeri ugyan, hogy Volodimir Zelenszkij a rendkívüli állapothoz hasonló intézkedéseket vezetett be, ám a karanténnal már elkésett. Romanyenko szerint ezeket az intézkedéseket hetekkel korábban kellett volna bevezetni. A korábbi kormányfő hangoztatta, hogy Ukrajna felkészülten várja a koronavírust, ám ez hazugságnak bizonyult, s most azt tapasztalják az ukránok, hogy a rendszer a szemük láttára kártyavárként dől össze, vélekedik a politológus.

Forrás:

hvylya/KÁRPÁTHÍR