Nem veszik el a szubvenciót a rezsitartozás miatt

Valótlanok azok az ukrán médiában megjelent hírek, amelyek szerint elveszik az állami szubvenciót azoktól a nyugdíjasoktól, akik valamilyen okból nem egyenlítik ki a rezsiszámlájukat, áll a socportal.info írásában.

Mint arról Marina Labeznaja szociálpolitikai miniszter informálta a médiát, senki sem veszi el a nyugdíjasoktól az állami támogatást, ha rezsitartozásuk támad. Ráadásul büntetőkamatot vagy bírságot sem számolnak fel számukra. Sőt, a miniszter asszony arra kéri az öregeket, maradjanak otthon, ne ostromolják a bankokat a számláikkal, ne veszélyeztessék a saját egészségüket, életüket a pénztárak előtti sorban állással. Ha mindenképp fizetni szeretnének, úgy kérjék meg közeli hozzátartozójukat, intézzék a rezsifizetést online átutalással.

Ha nem lehetséges ez a módszer, az sem baj, hisz a szubvenció és az egyéb szociális juttatás akkor is folyamatosan eljut hozzájuk. E célból országszerte mintegy 40 000 szociális dolgozó áll a lakosság szolgálatára készen. A Nyugdíjalapnál pedig a 0 800 503 753 telefonszámon készek felvilágosítást adni minden kérdésre.

Forrás:

KárpátHír/Socportal