Bajok vannak az ukrán sereg élelmezésével

A koronavírus miatt komoly gondok támadtak az ukrán hadsereg élelmezése körül. Az elnöki hivatal körlevéllel fordult segítségért a megyei állami közigazgatásokhoz és önkormányzatokhoz, áll a inshe.tv tudósításában.

Anna Kovalenko, a hivatal helyettes vezetőjétől származó információ szerint a kérés értelmében a megyei közigazgatásoknak térítésmentes támogatást kell nyújtaniuk a fegyveres erők alakulatai számára.

A hadvezetéssel szerződésben álló beszállítók ugyanis közölték, a koronavírus miatt előállt helyzetben nem tudják teljesíteni a szerződésben vállaltakat. Kovalenko szerint az előzetes megállapodás alapján a beszállító cégek március 25-ig teljesítik vállalt kötelezettségeiket.

Olekszij Marcenyuk helyettes hadügyminiszter közölte, sikerült megállapodni a beszállító cégekkel az élelmiszer ellátmány dolgában. A kérdés rendezése érdekében elkészült egy jogszabály tervezet, ám azt még jóvá kell hagynia a parlamentnek. Az önkormányzatokhoz küldött kérés a válsághelyzet átmeneti megoldására vonatkozik, áll az információban.

Forrás:
inshe.tv/KÁRPÁTHÍR, Fotó: illusztráció