Özönlenek haza az ukránok

A koronavírus-járvány kitörése óta már több mint 78 ezer ukrán tért haza külföldről – tájékoztatott az Ukrán Külügyminisztérium Koronavírus a világban nevű Twitter oldalán.

A közlemény szerint a világszerte bevezetett karantén intézkedések bevezetése óta az ukrán állampolgárok hazajuttatása egyre nagyobb kihívást jelent a külügy számára, ahogy a közleményben fogalmaznak eddig is számos kreatív döntés született ez ügyben.

A tájékoztatás szerint 152 ukrán állampolgár van karanténban külföldön, a legtöbben 106-an Lengyelországban kerültek vesztegzár alá, 18 fertőzöttet kezelnek kórházban, eddig 6-an épültek fel a betegségből, hárman vesztették az életüket koronavírus-fertőzésbe külföldön.

Folyamatosan érkeznek az ukrán vendégmunkások a záhonyi határra

A Záhony-Csap közúti határ előtt feltorlódott utasok az éjszaka folyamán zömében Csehországból érkeztek az úgynevezett “humanitárius folyosón” keresztül az átkelőhöz – számolt be Záhony Város Önkormányzata közösségi oldalán. Az ukrán fél nem engedélyezi a gyalogos forgalmat a határon, így kisbuszok segítségével juthatnak haza az ukrán állampolgárok – irják.

Forrás:

Korrespondent/KárpátHír