“A magyar kormányzat az emberek hiszékenységére és tájékozatlanságára apellál”

Amióta az ellenzéki pártok nem szavazták meg a kormány azon törvényjavaslatát, amely szerint Orbán Viktor a parlament kiiktatásával határozatlan ideig tudjon rendeletekkel kormányozni, a kormánymédia beindította a propagandát.

Az emberek hiszékenységét és tájékozatlanságát kihasználva teljes letámadást indított a kormány az ellenzékkel szemben. Mint ismert, a kormány eddigi rendelkezéseit egyáltalán nem befolyásolja az, hogy a felhatalmazási törvényt nem szavazták meg az ellenzéki pártok. Ha a veszélyhelyzet 15 napos határideje lejár, a kormány újra kihirdetheti azt.

A tegnapi nap folyamán a parlamenti vitán a KDNP-s Nacsa Lőrinc bevallotta, hogy azért találták ki ezt a 4/5-ös szavazást,

hogy a koronavírussal kapcsolatos felelősséget az ellenzékre lehessen hárítani.

A kormány mindezek fejében ráuszította médiahadseregét az ellenzéki politikusokra annak érdekében, hátha ki tudnak olyan dolgokat préselni belőlük, amelynek köszönhetően a gyűlöletkampányt tovább lehet folytatni. Az M1 a Jobbik konzervatív politikusát, Varga-Damm Andreát faggatta.

A képviselőnő lapunknak elmondta, a fideszes újságíró azzal kereste fel, hogy az ellenzék nem bánta-e meg, hogy nem engedte kivételesen tárgyalni a kormány által beadott törvényt a koronavírus-járvány miatt.

“Elmondtam, hogy semmi köze nem volt ennek a törvényjavaslatnak a kormány eddigi intézkedéseihez. Tekintve, hogy kormányrendeletekkel minden intézkedést meghozhat, ráadásul egyetlen intézkedésnek sem járt le a határideje.”

Azzal kapcsolatban, hogy mi lehet az oka ennek a fajta kommunikációnak úgy felelt, hogy véleménye szerint a kormány azt szeretné elérni, hogy az esetleges felelősséget rá tudja hárítani az ellenzékre. Politikai haszonszerzésre kívánja felhasználni ezt a súlyos helyzetet, ennek ékes bizonyítéka pedig az, hogy

Orbán Viktor hétfőn, másnap pedig Varga Judit igazságügyi miniszter beszélt arról, hogy nincs szükség az ellenzékre, hogy az intézkedéseket be tudják tartani.

Az Orbán-kormány egyébként bármikor be tud nyújtani rendeleteket a veszélyhelyzet alatt, szóval minden alapot nélkülöz az államtitkár pánikkeltése.

Mindenesetre a propagandavideó szerint a kormány ma foglalkozik ezzel a kérdéssel.

Forrás:
Alfahír nyomán

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!