Mentősre támadt a páciens Poltava megyében

Súlyos fej- és hátsérüléseket szenvedett egy mentőápoló nő Poltava megyében, amikor egy eszméletlen férfi életét próbálta megmenteni, áll a fakty.com.ua információjában.

Az eset a Dikanka nevű településen történt. A helyi kocsmában italozó társaság egyik tagja az eszméletvesztésig leitta magát. Cimborái mentőt hívtak hozzá. Az elsősegély hozzáfogott a páciens ellátásához, akinek vészesen esett a vérnyomása. A mentőápoló nő az orvos utasítására hozzálátott az életmentő beavatkozáshoz. Ám ekkor a páciens váratlanul felült, csodálkozva körülnézett, majd minden előzetes nélkül behúzott egyet a mentős nőnek, aki hanyatt vágódva beütötte a fejét egy kőbe és mély hátsérülést szenvedett, amint rázuhant az incidensben összetört infúziós palackra.

A megvadult páciens elragadta a nő dzsekijét és elmenekült a helyszínről. A fiatalember másnap magához térve az alkoholmámorból felkereste a kórházban a sérült ápolónőt, s bocsánatot kérve visszaszolgáltatta a dzsekijét. Ám elkésett, mert addigra kiadták ellene az elfogatóparancsot és letartóztatták.