A határátkelés feltételei Ukrajna szomszédjaiban

Az Ukrán Állami Határőr Szolgálat március 29-án közzétette azokat az új szabályokat, amelyeket a vele szomszédos államokban vezettek be a határátkelésben a koronavírus miatt, írja az unn.com.ua.

A közérdekű tájékoztató szerint:

  • Moldova március 29-én 8 órától teljesen leállította a határátkelést a Csernovic megyei Roszosanyi-autó közúti határátkelőn. Itt mostantól senki nem lépheti át a Moldáv-Ukrán államhatárt. Moldovában március 17. óta rendkívüli állapot van érvényben.
  • Fehéroroszországban 14 napos karanténba helyezik azokat, akik belépnek az ország területére a koronavírussal fertőzött országokból. A vesztegzár lejárta előtt közülük senki nem hagyhatja el Fehéroroszországot.
  • Lengyelország március 15. óta megtiltotta a külföldiek számára a beutazást. Szlovákiában ugyanez a tilalom március 13. óta van érvényben.
  • Oroszország március 18-án korlátozta a külföldiek belépését. Ugyanakkor a szakadár ukrajnai területeken élők számára engedélyezte a szabad mozgást. Március 30-tól további korlátozások lépnek hatályba.
  • Magyarország március 17. óta korlátozza a külföldiek beutazását. Míg Románia március 22-én vezette be ugyanezt az intézkedést.

Az ukrán határrendészet arra kéri az ország állampolgárait, maradjanak otthon. Betervezett utazásait még belföldön is halasszák későbbi időpontra.

Forrás:

UNN/KH