Tömegesen mondanak fel az orvosok a ternopili infektológián

A kórház igazgatója azzal magyarázta a tömeges felmondást, hogy az orvosok nem hajlandóak 4000 hrivnyáért a veszélyes körülmények között dolgozni.

Rövid időn belül nyolc orvos mondott fel a Ternopili Megyei Infektológiai Kórházban a fertőzés veszélyétől tartva – erről az intézmény igazgatója beszélt a közszolgálati tévécsatornán. Jaroszlav Csajkivszkij elmondta, az orvosok úgy nyújtották be a felmondásukat, hogy nem is találkoztak koronavírusos beteggel.

„A távozó orvosok között van olyan, aki krónikus beteg, másnak kisgyermekei vannak, sokan tartottak attól, hogy elfertőzik a családjukat. Ez megfelelő motivációval elkerülhető lett volna, 4000 hrivnyáért kevesen hajlandóak ilyen veszélyes körülmények között dolgozni”

– fogalmazott a főorvos.

Csajkivszkij kiemelte, hogy az orvosok nem kapták meg a kormány által beígért 200 százalékos veszélyességi pótlékot sem, azért, hogy koronavírusos betegekkel foglalkoznak. Azok az orvosok, akik maradtak egy helyi hotelben kaptak szállást, hogy így óvják meg a családjukat a fertőzésveszélytől.

A legutolsó információk szerint Ternopil megyében 57 regisztrált koronavírusos beteget tartanak nyilván.

Forrás:
Unian/KÁRPÁTHÍR, Fotó: illusztráció