Ukrajna is vásárolt a rossz minőségű gyorstesztekből

Spanyolország csütörtökön bejelentette, hogy visszaküldi a kínai gyártónak azt a szállítmány gyorstesztet, melyről kiderült, hogy nem alkalmas a vizsgálatra.

Spanyolország a kínai Shengzhen Bioeasy Biotechnology vállalat tesztjeit küldi vissza, mivel az első 9 ezer alkalmazásakor azok csupán 30 %-a mutatott helyes eredményt már fertőzötteknél, holott legalább 80 %-ban hitelesnek kellene lenniük. Az Ukrajinszka Pravda megjegyzi, ugyanilyen tesztek vásárlásáról számolt be a minap Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko, aki hozzátette, azokat a hét, koronavírusos fertőzöttek ápolására kijelölt báziskórház között osztják szét.

Kína válaszolva a felvetésre kifejtette, hogy az említett Shengzhen Bioeasy Biotechnology vállalatnak nincs hivatalos engedélye sem saját, sem más termékek forgalmazására. Maga a vállalat úgy reagált, hogy a spanyolok valószínűleg helytelenül használták a teszteket, azért nem mutattak jó eredményt, s elismerte, hibát követett el, amikor nem informálta kellően a felhasználókat.

Forrás:

Pravda/KÁRPÁTHÍR, Fotó: illusztráció