Zelenszkij elfelejtette, mi mindent ígért

Volodimir Zelenszkij megfeledkezett azokról az ígéreteiről, amelyekkel a választót szédítette most egy éve, közölte az Ukrán Választók Bizottságának közleményére hivatkozva a zak.depo.ua.

Az ukrán államfő választási kampánya során számos ígéretet tett, ám azokat nem teljesítette. A portálon megjelent írás szerint 2019. március 24-én az 1+1 televíziónak adott interjújában részletesen vázolta a fő teendőket az ukrajnai reformokról, az IMF-el való kapcsolatokról, a háborús helyzet megoldásáról és a gazdaság megújításáról. Egy év elteltével ki kell jelenteni, áll az írásban, hogy az ukrán elnök nem teljesítette legfőbb ígéreteit.

Azt el kell ismerni, hogy vannak kisebb sikerei, ám azok nincsenek semmilyen pozitív hatással az ukrajnai állapotokra. Olekszij Kosel, az Ukrán Választók Bizottsága elnöke szerint a Zelenszkij által elnökjelölt korában felvázolt válságkezelő receptekről kiderült, hogy gyakorlatilag használhatatlanok. Nem teremtődött meg a béke, a gazdaság beígért növekedése helyett a stagnálás és a hanyatlás megy végbe. Közben rohamosan nőnek az árak.

A korrupció elleni harcban sem sikerült áttörést elérni. Bár elfogadtak egy korrupció ellenes törvényt, az valójában működésképtelen. Vagyis Volodimir Zelenszkij elnöki pályafutása nem egy sikertörténet, vélekedik a választók bizottságának elnöke.