Timosenko: Nem szabad folytatni a rossz egészségügyi reformot

A Batykivscsina párt vezére bejelentette, nem szabad folytatni az öt éve elkezdett egészségügyi reformot, mivel azzal lett tönkretéve az ukrán egészségügy és az a felelős azért a helyzetért, amelybe most került az ország, áll a hvylya.net írásában.

A portál emlékeztet rá, hogy Volodimir Zelenszkij idén március 4-én már felvetette, hogy le kell állni a reformmal, és április 1-én nem lehet elkezdeni annak második szakaszát, mivel az első sem járt sikerrel. Julija Timosenko most e vélemény mellé állva követeli, hogy iktassák törvénybe az egészségügyi reform leállítását. Valamint azt, hogy az ágazatot a központi költségvetésből finanszírozzák.

A jelenlegi rendszer, amely szerint a helyi büdzsékből kell támogatni a medicinát, nem működik, hisz a helyi önkormányzatok teljesen le vannak gatyásodva. Fel kell hagyni az előző hatalom által forszírozott szisztémával és át kell térni a biztosítási rendszeren alapuló egészségügyre, mert különben teljes csőd vár az ukrán egészségügyre,állítja a Batykivscsina vezére.