Eltemették Kárpátalja első koronavírus áldozatát

Gyászszertartás, búcsúztató és a szerettei nélkül temették el a koronavírus első kárpátaljai áldozatát az ilosvai járási Zárnyán (Priborzsavszke).

Az egyik regionális tévécsatorna riportjából az is kiderült, hogy az idős nőt speciális koporsóban helyezték örök nyugalomra.

A 71 éves asszony hétfőre virradó éjjel hunyt el az Ilosvai Járási Kórházban, egy nappal halála előtt diagnosztizálták nála a koronavírus-fertőzést. Egy héttel korábban fordult először orvoshoz, akkor gyengeségre és szájszárazságra panaszkodott, az orvosok vércukorszintet mértek nála a családorvosi rendelőben. Pár nappal később mellkas fájdalommal mentő szállította a járási kórházba. Két gyorstesztet is elvégeztek nála, mindkettő negatív lett, csak a laboratóriumi vizsgálat erősítette meg a koronavírus-fertőzést egy nappal a halála előtt.

Az egy hét alatt, amit a kórházban töltött három osztályon is kezelték a nőt, mivel nem tudták pontosan mi a baja. Halála előtti napokban már az intenzív osztályon lélegeztető gépre volt kötve.

Otthoni karanténba küldték a kórház azon dolgozóit, akik kapcsolatba kerülhettek a beteggel. Idő közben kiderült, hogy az elhunyt nő fi, aki az Ilosvai Járási Központi Kórház poliklinikai részlegének vezetője, aki korábban az infektológiai osztályt irányította szintén megfertőződött.