Hét embert lőtt le vadászpuskával egy férfi Ukrajnában

Egy kijevi baráti társaság hét tagját lőtte le közös italozás után vadászpuskájával egy tó hivatásos vadász bérlője péntek éjjel a Zsitomir megyei Popilnyai járás Novoszelica nevű falujának határában– adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a karpat.in.ua.

A rendőrségi jelentés szerint pénteken 1:00 órakor a Novoszelica határában található tavak mellett az egyik tó helyi lakos bérlője konfliktushelyzetben több lövést adott le vadászpuskájával, halálosan megsebesítve hét személyt. A helyszínen nyomozók dolgoznak, a lövöldözőt őrizetbe vették, fegyverét lefoglalták.

Az esetről Anton Herascsenko belügyminiszter-helyettes Facebook-oldalán azt írta, hogy egy régi barátokból álló kijevi társaság horgászni érkezett a tavakhoz, ahol korábban már többször voltak. A tó bérlőjével együtt 9 fő este italozott, majd közülük hatan elmentek lefeküdni a közeli tóparti bódéba, hárman tovább folytatták az italozást. Éjjel egy óra körül éles konfliktus alakult ki a az 1962-es születésű bérlő és a két horgász között, amikor az előbbi, aki hivatásos vadász, sima csövű IZS márkájú vadászfegyverével lövöldözni kezdett. Először a vele lévő két embert lőtte le, majd az alvó hat személyre támadt, akik közül ötöt megölt, de egyiküknek sikerült bemenekülnie a közeli erdőbe, majd onnan a faluba ment, ahonnan értesítette a rendőrséget.

Herascsenko a helyszínről egy rendőrségi drónnal készített felvételt is közzétett, és jelezte, hogy az őrizetbe vett vadászt elmekórtani vizsgálatnak vetik alá.

Forrás:

karpat.in.ua