Rossz hír az ukrajnai dohányosoknak

A kijevi parlament elé terjesztették azt a törvénytervezetet, amely drasztikus szigorításokat készül bevezetni a dohányzás visszaszorítása érdekében, közli az obozrevatel.com.

Ukrajnában már a közeljövőben sor kerülhet a dohányipari termékek egy részének betiltására. Mihail Raduckij a nemzeti egészségügyi bizottság vezetője sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy

már az idén elfogadásra kerülhet a 2813 számú jogszabály tervezet, amely teljesen betiltja az ízesített cigaretták forgalmazását.

Megváltozna a csomagolás is.

A cigarettás dobozokon roncsolódott belső szervek, elromlott fogsorok fotói jelennének meg. Az új törvény megtiltja a dohányipari termékek reklámozását az interneten, a szupermarketek pénztáraiból száműzik a cigarettás blokkokat.

Raduckij szerint ma Ukrajnában aggasztó mértéket öltött a dohányzás, a 13-15 éves korosztály 40 százaléka kipróbálta már az elektromos cigarettát, a 15 százalékuk pedig már aktív dohányosnak számít. A cél, hogy minden lehetséges eszközzel visszataszítóvá tegyék a dohányzást. Ezért a cigaretta árát is tovább emelik Ukrajnában. Egy-egy dobozért rövidesen már legalább 100 hrivnyát kell majd fizetni.

Az EU-ban tegnaptól tilos az izésített cigik forgalmazása!

Forrás:
Obozrevatel/KH, Fotó: illusztráció/Pixabay

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!