Kutyatámadások sorozata történt Beregszászban

Az esetről a mukachevo.net szerzett tudomást, a hírportál információ szerint a kutyatámadások Beregszász belvárosában történtek, minden esetben arra gyalogosokra támadtak az ebek.

Az egy áldozat elmondására hivatkozva a portál azt közölte, hogy a művelődési ház közelében falkába verődött kóbor kutyák rettegésben tartják a helyieket. A nő állítása szerint őt kedden támadták meg a kutyák. Melega Ágnes szerint az ott ideiglenesen elhelyezett szemetes konténer vonzza oda a négylábúakat.

A hírportár saját forrásaira hivatkozva azt írta, hogy kedden 4-an fordultak orvosi segítségért kutyaharapás miatt. Kiderült, hogy valamennyiüket a sétálóutcán támadták meg a kutyák. Feltételezések szerint a tavaszi tüzelési időszak, pontosabban egy nősténykutya miatt verődhettek falkába az állatok, ezzel magyarázható a szokásosnál agresszívabb viselkedésük is.

A mukachevo.net rámutatott arra, hogy évek óta okoznak fejtörést Beregszászban a kóbor kutyák bár a városban működik állatmenhely, a kutyákat sterilizálás után szabadon engedik, ugyanis menhely nem képes befogadni ennyi kóbor állatot.

Forrás:
mukachevo/KH