Javulni fog a helyzet az ukrán vasúti pályaudvarokon

Július 1-től Váróterem Társaság néven alakuló új cég veszi kezébe az ukrajnai vasúti pályaudvarok üzemeltetését, áll az oligarh.media hírében.

Az új cég alakulásáról és céljairól Anton Szadolevszkij, az Ukrán Vasúttársaság fejlesztéssel és beruházásokkal foglalkozó igazgatója számolt be. Elmondása szerint szükségessé vált a pályaudvarok és várótermek rendszerének és üzemeltetésének megreformálása, az irányításuk egy kézbe adása. A vasúttársaság nevén szereplő 106 ukrajnai vasúti pályaudvart ugyanis eddig három különböző közület működtette. Ez a megosztottság okozta a létesítmények elhanyagoltságát, veszteséges üzemeltetését.

Az irányítás reformjával azonban új korszak kezdődik az utasoknak nyújtandó szolgáltatásokban. A két szakaszban lebonyolításra kerülő átszervezés révén 14 úgynevezett bázis pályaudvar jön létre a különféle funkciók központosításával.

Szadolevszkij elmondta továbbá, hogy nem találták fel a spanyol viaszt, hanem a Deutsche Bahn – tól kölcsönözték az új rendszer mintáját.

Forrás: