Sem a Beregsurány, sem a Tiszabecs Közúti Határátkelőhely nem nyitott ki!!!

Sem a Beregsurány, sem a Tiszabecs Közúti Határátkelőhely nem nyitott ki 19 órakor (magyar idő szerint). A nyitás időpontjáról a Magyar Rendőrségnél és az Ukrán Határőrségnél érdeklődhetnek – irja a Beregszászi konzulátus közösségi oldalán.

A Magyar Rendőrség és az Ukrán Határőrség egyeztetése alapján a határforgalom-ellenőrzés Tiszabecs- és Beregsurány Közúti Határátkelőhely esetében legkorábban 2020. május 29-én 19:00 órakor (magyar idő szerint), Barabás- és Lónya Közúti Határátkelőhelyen pedig legkorábban 2020. május 30-án 07:00 órakor (magyar idő szerint) újraindul.

Az ellenőrzés Magyarország és Ukrajna között létrejött határforgalmi megállapodás figyelembevételével kerül végrehajtásra, összhangban az egészség és élet megóvása, valamint a nemzetgazdaság helyreállítása érdekében elrendelt veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedésekről szóló 81/2020. (IV. 01.) Kormányrendelettel.

Ukrajnába Beregsurány Közúti Határátkelőhelyen busszal történő átlépésre egyelőre nincs lehetőség. A beléptethető személyi körrel kapcsolatosan Ukrajnába a külföldiek és hontalanok beléptetése tilos, kizárólag az ukrán állampolgárok léptethetők be. Ezen kívül ukrán állampolgárok külföldi házastársa, gyermekeik, továbbá azon külföldiek, akik ukrán ideiglenes vagy huzamos tartózkodási engedéllyel rendelkeznek, illetve az akkreditált diplomáciai és konzuli képviseletek tagjai, és akkreditált nemzetközi szervezetek képviseletének tagjai valamint családtagjaik léphetnek be.