Kárpátalján szándékosan diagnosztizáltak koronavírust egy kárpátaljai férfinél

Több ukrán sajtónál is megjelent a hír, miszerint megyénkben felháborító eset történt a Volóci járásban. Az orvosok koronavírus ellen kezelnek egy egészséges férfit – írja a karpat.in.ua. Az információk szerint egy cukrobeteg férfit tüdőgyulladással kezeltek a kórházban, azonban a rajta elvégzett koronavírus-teszt negatív lett. Ennek ellenére az alsóvereckei családorvost arra kényszerítik, hogy hamis diagnózist írjon beteg fejlapjába.

A páciens felesége elmondta, hogy férje március 30. és április 11. között tartózkodott a volóci járási kórházban, ahol tüdőgyulladást állapítottak meg nála. A betegen összesen két koronavírus-tesztet végeztek el, mindkettő negatív lett. Április 11-én a férfit elszállították az ungvári infektológiai kórházba, ahol az 5 órás várakozás alatt még az inzulinját sem kapta meg. Ezt követően a páciens elutasította a kórházi kezelést, mivel egészségesnek érezte magát.

A kórház nem adta ki a betegdokumentációt, a családot házi karantén alá helyezték, a férfi kezelőorvosa nem hajlandó beszélni a családdal. Osztap Sztahiv aktivista úgy véli, hogy a történtek oka nem más, mint az, hogy az orvosokat kényszerítik a hamis statisztika vezetésére, hiszen a járvány leküzdésére kiutalt pénzösszegeket nem tudják majd máshová leírni.

Forrás:
karpat.in.ua, Fotó illusztráció