Operatív Törzs: egyelőre nem könnyítik az átjárást az ukrán és a román határon

Egyre több szomszédos országgal vált átjárhatóvá a határ, de Lakatos Tibor rendőrezredes az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a járvány még nem múlt el, és könnyelműség lenne olyan országokkal egyeztetni határnyitásról, ahol rosszabb a helyzet, mint Magyarországon. Hozzátette, alapos elemző munka előzi majd meg a határnyitást Ukrajnával és Romániával, a megegyezés pedig nem csak a magyarokon múlik.

Románia és Ukrajna sem mutat hajlandóságot arra, hogy könnyítsék a határon történő átjárást. Magyarország lehetővé tette a tranzitállást, és át lehet utazni hazánkon, de azoknak, akik Magyarországon akarnak maradni, nekik kötelező a két hetes házi karantén

– mondta Lakatos.

Megkönnyíti ugyanakkor a magyar állampolgárok hazatérését Bulgáriából egy most hatályba lépett kormányrendelet; korlátozás nélkül léphetnek Magyarország területére azok a magyar állampolgárok, akik hivatali kötelezettségük ellátása, nemzetközi szervezet tevékenységében közreműködés, üzleti út, humanitárius tevékenység vagy hozzátartozó látogatása érdekében érkeznek Bulgáriából, akkor is, ha Románia felől lépik át a magyar határt.

Forrás:
24.hu, Fotó illusztráció