Zelenszkij kiterítette a lapjait, ezért lett egy SZBU-s Kárpátalja kormányzója

Az ukrán elnök elárulta, azért esett a választás az egykori titkosszolgálati tisztre, mert a korábbi megyevezetőket rendszerint vagy megvásárolták, vagy megfélemlítették – erről Volodimir Zelenszkij hivatalos hmelnicki megyei látogatása során beszélt szerdán.

Az államfő kiemelte, hogy egy olyan embert akart a megy élére, akitől félnek, hozzátette Olekszij Petrovot az Ukrán Biztonsági Szolgálatnál magas pozíciókba jutott, így messziről elkerülik a kárpátaljai csempészbandák. Zelenszkij reagált a csapi Tisza ukrán-magyar nemzetközi közúti határállomáson történt hétvégi incidensre is, amikor a vámeljárás módosítása ellen tiltakozó órákra megbénították a határátkelő forgalmát. Az államfő szerint az nem normális, hogy húsz éve folyamatos a korrupció a határátkenő, kiemelte az emberek azért voltak felháborodva, mert korábban 500 dollárért zöld utat kaptak, most viszont ez mostantól nem működik.

Zelenszkij kijelentette, hogy megszűnt a kenőpénzek korszaka a határon. Hozzátette: ez folyik az összes határátkelőn. Utalt arra is, hogy a határátkelőre kivezényelték a Nemzeti Gárdát és, ha kell katonákat is bevetnek.

Az elnök szerint mindössze néhány buszsofőr tiltakozott, a többség megértette, hogy véget értek a régi idők, új fejezet kezdődik a határátkelőkön, ami az elkövetkező 2-3 évben biztos nem változik majd – fogalmazott Zelenszkij.

Forrás:
rbc/KH