Augusztusig biztosan nem indul meg a Csap-Záhony vonatközlekedés!

A KISZó levélben fordult az ukrán állami vasúttársasághoz, az Ukrzaliznicjához és a Magyar Államvasutak Zrt.-hez, amelyben a két ország közti nemzetközi vonatforgalom visszaállításának részleteiről érdeklődtek.

A MÁV-tól a kárpátaljai magyar lap nem kapott választ, annyit viszont ma közöltek, hogy júliustól számos környező országgal újraindul a nemzetközi vasúti közlekedés. Ukrajna felé egyelőre nem tudni mikor áll vissza a menetrend.

Az Ukrán Vasutak részéről a válaszlevélben emlékeztettek arra, hogy az infrastrukturális minisztérium által kidolgozott ütemterv alapján három lépcsőben indul újra a tömegközlekedés Ukrajnában.

„A nemzetközi vonatközlekedés újraindítása nagyban függ az országos, és a régiókban mutatkozó járványhelyzettől, valamint befolyásolóak lehetnek a vasúti összeköttetésben érintett szomszédos országokban érvényes korlátozó intézkedések”

– fogalmaztak. Továbbá kiemelték, hogy az utasforgalom visszaállítása a szomszédos országok vasúttársaságaival folytatott egyeztetés után indulhat újra. Miután az ukrán kormány múlt hét szerdán úgy határozott, hogy július 31-ig meghosszabbítja az országos karantént, tehát a

leghamarabb augusztus elején indulhat újra a nemzetközi vasúti személyszállítás Ukrajnában.