Járható utak helyett okos utak lesznek Ukrajnában

Az ukrajnai utakat intelligens rendszerekkel szerelik fel, amelyek növelik a közlekedés biztonságát és a hatékonyabbá teszik a forgalomirányítást.

Ukrajna Infrastrukturális Minisztériuma, a Digitális Átalakulás Minisztériuma, az Állami Autóutak Szolgálata (Ukravtodor), a Nemzeti Kommunikációs Hivatal és az ukrán Internet Szövetség együttműködési memorandumot írt alá a szélessávú internet-hozzáférés fejlesztéséről az utakon.

„Az intelligens utak hálózatának bevezetése a közlekedési ágazat jövőjét jelentik. Ennek legfontosabb követelménye a szélessávú kommunikáció megléte az országos jelentőségű közutak mentén” – fogalmazott a memorandum aláírása után Vladiszlav Kriklij infrastrukturális miniszter.

A memorandum értelmében valamennyi fél a jövőben együttműködik az intelligens közlekedési rendszerek megvalósításában és telepítésében az országos jelentőségű utakon. Az utak javításánál, alapkövetelmény lesz ezentúl a szélessávú internethálózat kiépítése.

Kliklij kiemelte az okos utak nagyon fontosak a közlekedés biztonságának javításában, a baleset-megelőzésben, a forgalom megfigyelésében és hatékony irányításában.

Forrás:
goloskarpat/KÁRPÁTHÍR