Sterilizáltatná a nyomorban élőket egy ukrán politikus

A társadalomnak meg kell szabadulnia azoktól az emberektől, akik kizárólag anyagi haszonszerzésből vállalnak gyermeket – vélekedik Galina Tretyakova, a parlament szociális kérdésekkel foglalkozó bizottságának vezetője.

A képviselő asszony sterilizáltatná a nyomorban élőket, ha rajta múlnak csak a hazafiaknak és azoknak biztosítana lehetőséget az utódnemzésre, akik megfelelő anyagi hátteret tudnak biztosítani a gyerekneveléshez.

„Amikor jövedelemforrásként tekintenek a gyereknemzésre a gyerekek alapból hátrányból indulnak és mivel a szülők nem tudják, megteremteni a kellő feltételeket selejtes felnőttek válnak belőlük, akik a szüleik nyomdokaiba lépve segélyekből tartják el magukat”

– fogalmazott a parlamenti képviselő.
Tretyakova példaként hozta fel Szingapúr első miniszterelnökét, aki sterilizáltatta a felsőfokú végzettséggel nem rendelkező nőket.

Az ukrán Szakszervezetek Szövetségének a nők és férfiak egyenlő jogaival foglalkozó állandó bizottsága Dmitro Razumkovhoz, az ukrán parlament elnökéhez fordult, azzal a kéréssel, hogy az embertelen és antiszociális kijelentései miatt Tretjakovot távolítsák el a bizottság éléről.