Ukrajnában nem lesz távoktatás

Az oktatási és tudományos tárca döntése értelmében az ukrajnai iskolákban nem teszik kötelezővé a távoktatást, közli a yaizakon.com.ua.

A kormány hivatalos weboldalán megjelent tájékoztató szerint szakbizottság és az országos tiszti főorvos fog dönteni arról, visszatérhetnek-e szeptember elsején az iskolapadokba a tanulók. Erről augusztus folyamán hoznak majd döntést. Jelenleg a szaktárca a normális tanévkezdéshez készülődik természetesen a tanulók egészségét és biztonságát helyezve az előtérbe. Az oktatási és tudományos minisztérium a tiszti főorvossal együttműködve készíti elő azokat a biztonsági szabályokat, amelyeket be kell majd tartani a tanintézményekben.
Lyubomir Manzdrij megbízott oktatási és tudományos miniszter szerint tanulmányozzák a koronavírus miatti távoktatás során szerzett tapasztalatokat. A távoktatásról szóló jogszabályt még 2013-ban fogadták el, amelynek gyenge pontjai előtűntek a karantén idején. Ezért a tárca azon munkálkodik, hogy amennyiben szükségessé válna ismét bevezetni a távoktatást, úgy az megfeleljen a tanulóknak, a pedagógusoknak és a szülők elvárásainak is.