Beregszászban pozitív lett egy önkormányzati dolgozó koronavírus-tesztje

Babják Zoltán beregszászi polgármester Facebook-oldalán közölte a hírt, miszerint az önkormányzati hivatal egyik dolgozójának pozitív lett a koronavírus tesztje.

A dolgozó hozzájárulásával Babják bejegyzésében nyilvánosságra hozta a fertőzött nevét. Közkése szerint Tokár Ljudmilla, a városi tanács jegyzőjénél laboratóriumi PCR-teszt mutatta ki a vírust. A városi tanács apparátusának összes dolgozójától mintát vettek, hogy elvégezzék náluk a koronavírus-tesztet.

Beregszász polgármesterének tájékoztatása szerint, szigorú karantént vezettek be a Polgármesteri Hivatalban, zajlik a helyiségek fertőtlenítése. A munkát nem függesztették fel, Babják Zoltán arra kéri a város polgárait, hogy csak halaszthatatlan esetekkel, telefonon vagy elektronikus úton, az önkormányzat e-mail címén keresztül forduljanak az önkormányzathoz.

Babják Zoltán arra szólított fel mindenkit, hogy tartsa be a koronavírus-járvány miatt bevezetett közegészségügyi szabályokat. „Viseljenek maszkot, tartsák be a biztonságos távolságot, fertőtlenítsék a kezüket!” – írta bejegyzésében Beregszász polgármestere.

Forrás:
goloskarpat/KÁRPÁTHÍR, Fotó illusztráció