Viktor Medvedcsuk a karantén alatt is gyakran járt Kárpátalján

A koronavírus miatt elrendelt legszigorúbb karantén sem akadályozta meg abban Viktor Medvedcsukot, hogy repülőgéppel közlekedjen Kijev és Kárpátalja között, állapítja meg a bykvu.com.

Oknyomozó újságírók derítették ki, hogy az ukrán oligarcha, aki egyébként ukrán parlamenti képviselő és az orosz elnök komája, volt az egyedüli, aki engedélyt kapott arra, hogy a kijevi Zsuljani reptérről felszálló külön gépével felkeresse kárpátaljai nyaralóját. A reptér akkor hivatalosan zárva volt. A magángép március 17. és május 7. között tizenhatszor tette meg az utat a kijevi és az ungvári reptér között.

Az oligarcha állítása szerint ezek kényszerű repülőutak voltak. Ugyanis parlamenti képviselőként köteles volt megjelenni a munkahelyén, ahová a kárpátaljai Szarvasházán lévő nyaralójából kellett eljutnia. A felszállási engedély különben nem neki, hanem a repülőgépet üzemeltető társaságnak szólt. Az újságírók a dologban azt tartják különösnek, hogy Medvedcsuk gépe volt az egyetlen, amely a karantén alatt használhatta az ukrán légteret. Az ungvári légikikötőben közölték, azért kapott le- és felszállási engedélyt az oligarcha külön gépe, mert arra utasítást kaptak az állami légi közlekedési szolgálattól. Hasonló választ kaptak a kutakodók a Zsuljani légikikötőben is, ahol hozzátették, hogy a végső engedély az SZBU-tól származik.

Forrás: