150 új járőrkocsit vásárol az Ukrán Nemzeti Rendőrség

Az UNR pályázatot írt ki 150 darab rendőrautó beszerzésére, amelyekre közel 72 millió hrivnyát szánnak, írja az ukranews.com.

Az erről szóló adatok a nyilvános beszerzési ProZorro rendszerben jelentek meg. Az információ nem szól arról, milyen autómárkákról van szó. A pályázati feltételek szerint benzinüzemű, ötüléses, légkondival, lopásgátlóval, digitális rádió adóvevővel, fegyverszekrénnyel felszerelt járőrözést szolgáló, kizáróan 2020-ban gyártott szolgálati gépkocsikról van szó. A járműveket az adásvételi szerződés megkötését követő 90 napon belül kell leszállítani a megrendelő címére.

A portál megjegyzi, az idén már volt hasonló pályázata a rendőri szervnek. Márciusban 276 millió hrivnya értékben 285 gépkocsi beszerzésére írtak ki pályázatot.

Az érdekesebb beszerzési pályázatok sorában említi a portál az Állami Nyomozó Irodáét, amely darabonkénti 1100 hrivnyás áron 60 csuklóbilincset szeretne vásárolni. De talán még érdekesebb a nemzeti korrupció ellenes hivatal pályázata, amely 90 pár edzőcipőt vásárolna 369 ezer hrivnya értékben.

Forrás:
ukranews/KÁRPÁTHÍR, Fotó illusztráció