Megnyíltak a kárpátaljai határátkelők Magyarország felé

Mint arról az Ukrán Állami Határőr Szolgálat nyugati regionális parancsnokságának közösségi oldalán beszámolnak, hétfőre virradóan négy ukrán-magyar határátkelőt nyitottak meg az utasforgalom előtt.

A tájékoztató szerint június 29-én kijevi idő szerint éjjel 1 órától

ismét működik a Tiszaújlak–Tiszabecs, az Asztély–Beregsurány, a Kaszony–Barabás és a Harangláb–Lónya határátkelő.

A reggeli 8 órai (kijevi idő) állapot szerint 625-en éltek a lehetőséggel, és 185-en beléptek Ukrajnába, 440-en pedig kiléptek az országból.

A portál felhívja a Magyarországra utazók figyelmét, hogy azoktól az ukrán állampolgároktól nem kérnek az útlevélen és a kishatár átlépőn kívül más iratot, akik a 30 kilométeres határsávon belüli területre utaznak, ám ők csak 24 órát tartózkodhatnak Magyarország területén.

A huzamosabb tartózkodásra és a Magyarországot csak tranzit útvonalként használókra más szabályok vonatkoznak.

Részletes szabályok a Magyarországra és Ukrajnába történő beutazásról

A külképviselet közleményét az alábbiakban változtatások nélkül közöljük: A MAGYARORSZÁGRA TÖRTÉNŐ BEUTAZÁS HATÁLYOS SZABÁLYAI I. Magyarország területére SZABADON, KARANTÉN-KÖTELEZETTSÉG NÉLKÜL beléphet: 1. Minden magyar állampolgár 2. Minden EU és EGT tagország (kivéve Egyesült királyság) +Svájc +Szerbia állampolgár 3. 1-2. pontokban leírt személyi kör együtt utazó családtagjai (Függetlenül azok állampolgárságától, de CSAK a schengeni feltételek teljesítésével) II.

Forrás:
DPSU